}

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Μόνος σου τα κάνεις όλα Δήμαρχε; - "Κρυφή" συνάντηση Βρεττάκου-Σκουρλέτη

Συγγνώμη Δήμαρχε, αλλά κάποιες συμπεριφορές σου δεν τις καταλαβαίνουμε και μας δημιουργούν ερωτηματικά. Πριν λίγες μέρες πέρασε λοιπόν από την Βουλή ο «Νόμος Σκουρλέτη» γνωστός παλιότερα ως «τροπολογία Λαφαζάνη» με τον οποίο ικανοποιήθηκε το αίτημα του Δήμου και επί προηγούμενης και επί τωρινής Δημοτικής Αρχής, αλλά και φορέων της περιοχής για να καταργηθούν οι «ρυθμίσεις Μανιάτη» που προέβλεπαν συντελεστή δόμησης 0.6 και βιομηχανικές, βιοτεχνικές χρήσεις στον χώρο της ανάπλασης των Λιπασμάτων. 

Δεν θα σταθούμε σε μια λεπτομερή αποτίμηση και εκτίμηση για τον νέο Νόμο. Θα το κάνουμε κάποια άλλη στιγμή. Οπωσδήποτε όμως σημειώνουμε, ότι παρά την ύπαρξη κάποιων παρατηρήσεων που ακούγονται από πολιτικά και κοινωνικά στελέχη όπως ο Ζαχαρίας Ζούπης, ο Λάκης Ιγνατιάδης,ο Μάνος Γλαμπεδάκης κ.ά βασικά για τον πολύ χαμηλό σ.δ που θεσπίζεται (1.15) και τα ερωτηματικά επομένως για τις δυνατότητες κάποιας ανάπτυξης, οι κρίσεις όλων των πλευρών ήταν θετικές για την νομοθετική πρωτοβουλία.
Προς τι λοιπόν η «εν κρυπτώ » συνάντηση Βρεττάκου με τον Υπουργό Π. Σκουρλέτη στον χώρο των Λιπασμάτων το Σάββατο, στην οποία είχαν καλεστεί κάποιοι λίγοι και εκλεκτοί που ο Δήμαρχος επέλεξε;

Γιατί δεν καλέστηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι; 
Γιατί δεν καλέστηκαν οι επικεφαλής των Δημοτικών Κινήσεων; 
Γιατί δεν καλέστηκαν εκπρόσωποι των φορέων που έχουν παλέψει για το θέμα; 
Ποιον βοήθησε η επιλεκτική αυτή πρόσκληση κάποιων; 

Τον Δήμο πάντως δεν τον βοηθάει, αφού η υπόθεση της Ανάπλασης δεν βοηθάει και απαιτεί την μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των πλευρών.Την Κυβέρνηση επίσης δεν την βοηθάει, αφού θα είχε κάθε λόγο να προβληθεί η πρωτοβουλία της.


Άρα; Άρα γιατί αυτή η «συνωμοτικότητα»; Γιατί αυτή η στενότητα αντίληψης; Γιατί αυτή η κρυψίνοια; 
Δήμαρχε δεν μας τα λες καλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου