}

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

Τέλος των Ψευδαισθήσεων - Εικονικών πραγματικοτήτων που είχαν καλλιεργηθεί στο Δήμο Kορυδαλλού

Γράφει ο Γιώργος Βιδάλης (Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού)

Η Προτεινόμενη σύναψη Δανείου του Δήμου Κορυδαλλού από το Ταμείο Παρακαταθηκών ,μαζί με την αύξηση των Δημοτικών Τελών και την Αναχρηματοδότηση προγενέστερων Δανείων σημαίνει και το Τέλος των Ψευδαισθήσεων - Εικονικών πραγματικοτήτων που είχαν καλλιεργηθεί στο Δήμο μας τα προηγούμενα χρόνια.

Α) Ψευδαίσθηση πρώτη το "Οικονομικό θαύμα" που επικαλέστηκε η Δημοτική αρχή για να κερδίσει τις εκλογές Μαίου του 2014 και ότι ο Δήμος μας είναι στέρεος και δυνατός η οποία συνιστά και Πολιτικό-Αυτοδιοικητικό Ατόπημα απέναντι στους Πολίτες-Δημότες του Κορυδαλλού.

Β) Ψευδαίσθηση δεύτερη ότι για τα Οικονομικά προβλήματα έφταιγαν(αποκλειστικά) τα μνημόνια και η κρίση όταν ο Δήμος βρίσκεται σε κρίση από το 2004 και μετά.

Γ)Ψευδαίσθιση τρίτη ότι οι Επιχορηγήσεις που λαμβάνει ο Δήμος είναι λίγες και τον υποχρηματοδοτεί ,όταν αυτές επαρκούν και περισσεύουν (για τη λειτουργία του) συνυπολογιζόμενες και τις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ και άλλα Ευρωπαικά Κονδύλια του επαρκούν για να λειτουργεί και με πλεόνασμα αλλά στην προκείμενη περίπτωση η ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ και ο ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΣ του ,δεν του δίνουν τη Δυνατότητα για Αναπτυξιακή και Κοινωνική Διαδικασία με Ιδίους Πόρους.

Δ) Ψευδαίσθηση τέταρτη και υποκρισία ότι κανείς δεν Ήξερε τίποτα (η τότε και νύν Αντιπολίτευση πλην κάποιων περιπτώσεων) όταν μόνο τα Χρέη των Δημοτικών Επιχειρήσεων (και τα οποία μεταφέρονται στο Δήμο μας) υπερβαίνουν τα δέκα εκατομμύρια και τα οποία τον υπερχρεώνουν περεταίρω και θα δημιουργήσουν προυποθέσεις για νέα δάνεια και τα οποία με τη σειρά τους θα τα πληρώσουν οι Πολίτες-Δημότες.

Ε) Ψευδαίσθηση πέμπτη ότι και οι Δημότες δεν Ήξεραν τίποτα Όταν στις Εκλογές του Μαίου του 14 τους ειπώθηκε η αλήθεια και επέλεξαν όπως επέλεξαν.

ΣΤ)Ψευδαίσθηση έχτη,ότι υπάρχουν παντού εύκολες λύσεις ενώ η πραγματικότητα προσγειώνει ανώμαλα.

Στα πλαίσια αυτά και πολλά άλλα καταψήφισα στην Οικονομική επιτροπή (και το ίδιο θα πράξω στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα.) την εν λόγω εισήγηση όχι για αντιπολιτευτικούς λόγους αλλά για το λόγο ότι ο περεταίρω δανεισμός του και υπερχρέωση δεν λύνει τίποτα (αλλά μόνο πρόσκαιρα)με βάση την Οικονομική και Διοικητική κατάσταση που επικρατεί σε αυτόν.

Η Θέση μου αυτή είναι γνωστή σε όλους από το 2011 και οι εξελίξεις τη δικαιώνουν.
Πιστεύω ότι ο Δήμος μας χρειάζεται αλλαγή πολιτικής , επανασχεδιασμό της κατεύθυνσης και των λειτουργιών του για να βγεί από τα αδιέξοδά του πριν επέλθη το μοιραίο (δηλ το κλείσιμό του)

Με σεβασμό στη λαθεμένη και αδιέξοδη αυτή επιλογή προσθέτω και κάτι άλλο,ότι Οι λέξεις και οι συμπεριφορές που δημιουργούνται στα χρόνια της κρίσης (και όχι μόνο) εκδικούνται ιδιαιτέρως εάν οδηγούνε στην απόκρυψη της αλήθειας για τους πολλούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου