}

Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Δεν έπεισε ο Βρεττάκος

 Του Χρήστου Σγαρδέλη

Τα ερωτήματα για τα θέματα ασφάλειας του χώρου εκδηλώσεων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας και διαφάνειας για το πως αποφασίστηκαν οι εκδηλώσεις συνεχίζουν να μένουν αναπάντητα.

 Ένταση επικράτησε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Οι Δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης έθεσαν επιτακτικά εκ νέου τα ερωτήματα που αφορούν στην ασφάλεια του χώρου των εκδηλώσεων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας, αλλά και θέματα διαφάνειας για τον τρόπο και τις διαδικασίες απόφασης για αυτές. 

Όπως είναι γνωστό, 10 δημοτικοί σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης από 5 διαφορετικές παρατάξεις είχαν συνυπογράψει επιστολή που έθεταν σοβαρά ερωτήματα. Ανάμεσά στα ερωτήματα ετίθεντο σοβαρά ζητήματα για την επικινδυνότητα του χώρου (χώρο πιθανού νέου Σεβέζο την είχε χαρακτηρίσει άλλωστε πριν λίγους μήνες ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος τώρα δεν λέει τίποτα για αυτό), για την πιθανότητα να υπάρχουν κατάλοιπα ραδιενέργειας λόγω της προηγούμενης χρήσης του χώρου και την έλλειψη πιστοποιητικών στατικότητας των κατασκευών. Ετίθεντο επιπλέον ερωτήματα για την διαφάνεια όσον αφορά στις διαδικασίες λήψης απόφασης για τις εκδηλώσεις. 

Το Δ.Σ της δημοτικής επιχείρησης που ανέλαβε να οργανώσει τις εκδηλώσεις δεν συνεδρίασε ποτέ για να πάρει αποφάσεις για τις εκδηλώσεις και το κόστος κάθε μίας από αυτές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι για τις συναυλίες Μάλαμα, Ζωιδάκη συνολικού κόστους 30.000 ευρώ, το Δ.Σ της Επιχείρησης καλέστηκε να αποφασίσει... μία βδομάδα μετά. 

Ο Ζαχαρίας Ζούπης άσκησε καταιγιστική κριτική στον Δήμαρχο, τόνισε ότι καμμία ουσιαστική απάντηση δεν δόθηκε σε κανένα από τα ερωτήματα και ήταν καταπέλτης κατά του ύφους της ανακοίνωσης που είχε δώσει στην δημοσιότητα στην οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ τους χαρακτήριζε περίπου ως υπερασπιστές της OIL ONE, της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και της ΛΑΦΑΡΤΖ! «Δεν απαντάτε σε τίποτα, κάνετε ότι θέλετε, υβρίζετε, δεν σέβεστε τον θεσμικό ρόλο σας, υβρίζετε συμβούλους με πολύχρονη προσφορά στην πόλη. Αλήθεια, έτσι θα φερόσασταν αν είχαν γίνει δημοτικές εκλογές με απλή αναλογική και με το 18,5% που θα είχε σαν αποτέλεσμα να έχετε 8-9 δημοτικούς συμβούλους και οι 10 σύμβουλοι που εκφράζουν παρατάξεις που συγκέντρωσαν 65% θα ήταν 27 σύμβουλοι. Θα έπρεπε να απαντάτε, να συνθέτεται και εσείς υβρίζετε και διχάζετε».

 Σκληρή όμως κριτική άσκησαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως ο Νίκος Βρετάκος, η Βάνα Δατσέρη, η Γιούλη Σαββοπούλου και η Ελένη Δαβγιώτη. 

Ο Δήμαρχος απάντησε στο τέλος, φάνηκε αμήχανος, δεν έπεισε σε κανένα από τα θέματα που είχαν τεθεί και ακολούθησε την γνωστή τακτική «ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν τις ερωτήσεις και τ έκαναν στο παρελθόν» και όλα αυτά τα γνωστά και τετριμμένα. Έτσι το Δημοτικό Συμβούλιο τέλειωσε, το θέμα συζητήθηκε, αλλά τα ερωτήματα αιωρούνται. Γι αυτό ο Νίκος Βρετάκος έχει καταθέσει ερωτήματα προς την Πολεοδομία, ο Ζαχαρίας Ζούπης προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες και οι δύο σύμβουλοι της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» υπονόησαν ότι θα προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Τίποτα δηλαδή δεν έκλεισε. 

Άσχημο δείγμα γραφής έδειξε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Μαρτάκης, όταν αρνήθηκε να δώσει τον λόγο στον επί χρόνια δημοτικό σύμβουλο και βουλευτή Κανέλλο Λάλο! Ήταν ένα ατόπημα και δείγμα έλλειψης σεβασμού σε ένα άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στην πόλη γράφοντας ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου